Historien om...

Foto-galleri med modellerne

Annoncer / Brochurer / Kataloger

Oversigt over modelsortimentet


Annoncer mv.

Opdateret d. 10.1.2013

Der kendes ikke til brochurer eller kataloger fra BADENHOLT-MODEL, og kun ganske få steder er jeg i min årelange søgen faldet over spor af produkterne.

Det ene sted er i 1957-58 kataloget fra "ABC Modeller" (en hobbyforretning på Vesterbrogade i København).Af ovenstående side(r) fra "ABC Modeller" synes samtlige viste modeller at være fra BADENHOLT-MODEL, og dette er jeg stærkt i tvivl om.

Kun modellerne på den nederste del af siden er BADENHOLT-MODEL (fra nr. 50 - 54).
Modellerne nr. 1 - 31 skønnes at være fra andre af tidens producenter og er vist med katalognumrene fra disse.

Således er nr. 1 - 6 (IKKE vist her) fra FARU modeller, og nr. 10 samt 14 er fra "SOMMER" hus.
Trinbrættet og blokhuset nederst på siden er i øvigt uden nr. og kunne stamme fra Fogt's MODELFABRIK*).

*) En sammenligning af blokhuset med lignende modeller fra Fogt's MODELFABRIK får mig til at gå væk fra denne teori, da modellerne er fremstillet på forskellig vis.Under færdigredigeringen af historien om modellerne fra "Sommer" hus opdagede jeg, at jeg havde taget meget fejl i den ovennævnte konklussion, da der er tale om forskelle på modellerne fra de to producenter. Der er bl.a andre døre og vinduer og en spejlvending af gavle og sider kan også forekomme på modellerne.
Modellerne nr. 5, 9 og 10 kan også findes hos "Sommer" hus - de to sidste endda med det samme katalog nr.
KLIK for stort billede.Og det andet sted jeg fandt lidt om modellerne var i HOBBY-MAGASINET Kæphesten fra december 1956, hvor den her viste annonce fra BADENHOLT-MODEL var at finde.

Til top

www.DANSKmodel.dk